Motor Kulağı Nedir ? | Motor Takozu Arızası Nasıl Anlaşılır ?

Motor Kulağı Nedir

Motor Kulağı Nedir ? 

 

 

Motor ya da motor takozu olarak adlandırdığımız metal kauçuk nadir olarak yay sistemli mekanizmaya sahip motoru aracımıza bağlayan ve dengeli çalışmasını sağlayan metal parçalardır . 

Motor takozu aracımızın motorunun çalışması esnasındaki sarsıntıyı aracın şase kısmına etki etmesini önlemek için kullanılır.

Motorun yaydığı titreşimi absorbe eden motor takozları zaman içerisinde bozulabilir . 

 

Motor Takozu (Kulağı) Ne İşe Yarar ? 

 

Motor takozu aracımızın motordan gelen titreşimi engelleyerek seyir halindeyken yol tutuşu güvenliğimizi ve konforumuzu sağlar. Motor takozu bizleri korurken motor bloğunun çalışma esnasında savrulmasını engelleyerek sabit biçimde çalışmasının zeminini hazırlar. Hareketli ve yanmalı sisteme sahip olan motor sistemi daha az yıpranmış olur.

Tabi bu yıpranmayı zaman içerisinde motor takozlarında görürüz. 

 

 

Motor Takozunun Bozulduğunu Nasıl Anlarız ?

 

 

 

Motor takozları metal ve kauçuk maddelerden imal edilmektedir . Titreşim metale ve kauçuğa zaman içerisinde zarar veren en büyük etmendir . Motor takozu arıza durumunu aracımızın seyir halinde ve rolanti çalışma esnasında titreşimli ve sesli çalıştığını gözlemleyerek anlayabiliriz . Ancak benzer belirtiler şanzıman takozuda gösterebilmektedir. Aracımzın motor takozlarını fiziki kontrol ile kolayca bozulup bozulmadığını gözlemleyebiliriz . Şanzıman takozları üzerindeki kauçuk genellikle zaman ve fazla vibrasyona yenik düşerek yırtılabiliyor. Kauçuk yırtılması veya içerisinde bulunan yağın sızıntısını kolayca gözlemyebilirsiniz . Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda yapmanıız gereken güvenilir servis veya ustaya giderek yenisi ile değişimini sağlamak olacaktır. Motor takozu onarımı uzmanlık gerektiren bir iştir . Bu yüzden kesinlikle uzman kişiler tarafından değişimini yaptırmanız gerekmektedir . 

Etiketler: Motor Kulağı
Ekim 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR