Ecotec Motor Nedir ? | Opel Ecotec Motoru Dayanıklı mı ?

Opel Ecotec Motor

Ecotec Motor Nedir ? 

 

Ecotec motor doğayı korumayı ve tasarruflu motor sisteminin ilk örneklerinden biridir . Ekoloji ve Teknoloji kavramlarını benimseyen motor isminide bu iki kelimenin kısaltımı ile kazanmıştır . Emisyonun en aza indirilmesi için uğraşılan dönemde oldukça büyük bir başarıya ulaşan ve ün kazanan motor 1996 yılından neredeyse günümüze kadar devam eden geliştirilmiş teknolojisi ile karşımıza çıkıyor . Ecotec motor aynı zamanda enjeksiyonlu motora geçişinde ilk nesillerinden biri olup buna rağmen kronik hataları neredeyse olmayan bir motor türüdür . Motor blok tmalzemesinin dökme demir olması ve diğer yüksek parçalarında yüksek kaliteli malzemeden imal edilmesi Ecotec motoru uzun ömürlü kılmaktadır . Ecotec motor Opel'in neredeyse tüm modellerinde karşımıza karşımıza çıkmaktadır . Bunun nedeni ise ortalama kullanımlarda motor ömrünün 600 Bin Kilometrelere kadar uzanmasıdır . 

 

Ecotec Motorun Ömrü Ne Kadar ? 

 

Ecotec motorların ömrüne yukarıda değindiğmiz gibi kullanıma bağlı olarak 600 Bin Kilometrelere kadar uzanmaktadır . 1 Milyon KM de anahtar değmemiş tabiri ile söz edilen onarım görmemiş örnekleri mevcuttur . Motor ömrünü kullanım ve düzenli bakım ile uzatabilir ya da kısaltabilirsiniz . Ani kalkışlar çok yüksek devirli ve düşük devirli kullanımlar motorunuzun ömrünün kısalmasına neden olur . Düzenli yapılmayan bakımlarda motorda aşınmalar meydana gelebilir . 

 

Ecotec Motor Parçaları 

 

Ecotec motoru diğer içten yanmalı motorlar giibi geleneksel bir sisteme sahiptir . Ecotec motoru farklı kılan üretim kalitesi ve geliştirilmiş düzeyde teknolojiye sahip olması olmuştur . Ecotec motor parçalarını web sitemiz üzerinden bulabilirsiniz .  Gaz kelebeği , Krank Sensörü , Krank , Piston , Ana Yatak , Kol Yatak , Ay Yatak  ve tüm parçalarını bizlere ulaşak sipariş verebilirsiniz .

Etiketler: Ecotec motor , ecotec motor parçaları
Şubat 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR