Easytronic Nedir ?

easyronic

Easytronic Nedir ? 

 

Easytronic , tek kavramalı manuel kökenli şanzımanın beyin vasıtısaı ile konrol edilmesi sağlanmış Opel otomatik şanzıman sistemlerinden birisidir . Şanzıman sistemi manuel bir otomobil mantığı ile aynı olduğundan bir kavrama sistemine sahiptir ve baskı balata bu sistemin içerisinde yer alır . 
Altyapısal olarak karmaşası olmayan bu otomatik vites sisteminin karmaşık olan kısmı beynidir . Vites geçişlerinde sarsılma yaşayaileceğiniz Easytronic vites sistemi zaman zaman yazılımsal kalibrasyona ihtiyaç duyabilmektedir . Tek kavramalı yapıya sahip oluşu çift kavramalı vites sistemlerine göre çok daha az maliyetler ile onarılabilir .  Kavrama sistemine sahip oluşu ise tam otomatik otomoobillere göre çok daha az yakıt tüketimi gerçekleştirmesini sağlar . Tam otomatik viteslere göre daha az konforlu olan Easytronic vitesler sarsıntıya neden olabilecek geçişler yapabilir .


Easytronic Vites Sorunları 
 

 

  • Baskı balatanın bitmesi veya bitmeye yakın hale gelmesi ile vites geçişi sarsıntıları artabilir . Baskı balata periyodik sürecinin takip edilmesi gerekir . 
  • Debriyaj kömürünün erken bitmesi 
  • Akü bitmesi gibi durumlarda arızaya geçmesi 
    gibi durumları söz konusu olabilmektedir . Easytronic vites dişli ve tüm parçalarına web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz . 



 

Etiketler: easytronic vites
Mart 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR