Astra H Termostat Arızası

Astra H

Opel Astra H Termostat Arızası Nasıl Anlaşılır ?

 

Opel Astra H araçlarımızda zaman zaman karşılaştığımız ve kronik olarak bilinen arıza durumu aslında tüm otomobillerde başımıza gelebilir . Ancak Astra H modellerinde gerçekten kronikleşmiş diyebileceğimiz belirginlikte meydana gelmektedir . Termostat arızası otomobilimizin motor soğutma suyunun 90 - 95 Derecelerin üzerine çıkması ile açan termostatın zamanından önce ya da sonra açması veya hiç açmaması olarak kendini gösterir . Motor suyu sıcaklığını düşürmek için soğutma sisteminin çalışma tetiklemesini yapan termostat çalışmadığı takdirde hararetin yükselmesine sebebiyet verebilir . Motorda maddi onarımı maliyetli olan hasarlara yol açabilen termostat arızalarını erkenden tespit etmek bizleri oluşabilecek büyük masraflardan korur . 

 

Termostat Arıza Belirtileri 

 

Termostatın sağlıklı çalışıp çalışmadığını tespit etmek için aracımızın hararet göstergesini takip etmeli ve motor ısısının normal seviyede ve sabit durmasını kontrol etmeliyiz . 

Hararet seviyemiz yol boyunca düşüyorsa termostat açık kalıyor demektir . Motorun gereksiz ısı kaybına yol açan bu durum yakıt sarfiyatı ve dengesiz çalışmaya yol açabilir . 

Hararet seviyesi normalin üzerine çıkabiliyorsa termostatın acil olarak değişmesi gerekmektedir . Böyle bir durumda kesinlikle risk alınmamalı öncelikle motor soğutma suyu kontol edilmeli ve mümkünse oto servise araç çalışıtılmadan götürülmelidir . Aracın böyle bir durumda çalıştırılması oldukça tehlikeli ve sakıncalıdır . Opel Astra H model otomobilleriniz için termostat çeşitlerini sitemiz üzerinden temin edebilirsiniz .

Etiketler: Opel yedek parça
Şubat 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR