Amarok Volant Arızası

Amarok Volant Arızası

Volant nedir ?

 

Bir kaç farklı göreve sahip Volantı kısaca anlatmak gerekirse aracımızın motorunun gücünü şanzımana aktararak aracımızın hareket etmesini sağlayan metal dişlidir. Bir başka görevi ise aldığı kuvveti krank miline ileterek pistonların hareketinin devam etmesini sağlar . Böylelikle aracımız stop etmez. 

 

Amarok Volant Arızası

Amarok diğer tüm pickuplar gibi ağır bir gövdeye sahiptir . Amarok ve benzeri araçların kullanımında hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ve debriyaj kullanımlarında dikkatli olmamız gerektiğini söylemekte fayda var . Aracın itme ve motor sisteminin çalışmasının devamını sağlayan bu dişli ani kalkışlarda veya engebeli koşullarda devir ile birlikte hareket edilmesi halinde motoru ve yürüyen aksamı koruyan bir sistem olduğunu söyleyebiliriz . Amarok araçlarımızın Volant arızalarında bir kaç farklı belirti ile karşılaşabilirsiniz .  

Titremeli Kalkış

Aracımızı hareket ettirmeye başladığımızda kavrama tam olarak görevini yerine getirse dahi volan yüzeyinde pürüzler meydana geldiyse kalkış esnasında titremeler oluşur. (Baskı balata arızası kontrolü sağlanmalı)

Sesli Çalışma 

Volant üzerinde taşlama gerektiriecek kadar pürüz oluştuğunda yüksek rahatsız edici sürtünme sesleri meydana getirir. 

 

Dişlide Bozulmalar Meydana Gelmesi

 

 

Volant Dişlisinin üzerinde bozulmalar meydana geldiğinde oluşan hasarın düzeltilmesi mümkün değildir. Bu durum kavrama sistemindeki diğer parrçaları ve aracınızıda riske atabilir . Bu yüzden yenisi ile değişimi gerekmektedir . Amarok aracınız için Amarok Volant seti ürünlerini Websitemiz üzerinden kolayca sipariş verebilirsiniz . 

Etiketler: Amarok Yedek Parça
Ekim 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR